مجله خبری ارس مگ

بررسی سرور اختصاصی ویندوز (مزایا، معایب، کاربردها)

بررسی سرور اختصاصی ویندوز (مزایا، معایب، کاربردها)

اگر به دنبال سروری هستید که هم محیط آشنای ویندوز را داشته باشد، هم بتواند نیازهای حرفه‌ای‌تان را پوشش دهد، باید با سرور اختصاصی ویندوز آشنا شوید! در این مقاله به زبان ساده توضیح می‌دهیم که این سرور چه ویژگی‌هایی دارد، از چه مزایا و معایبی برخوردار است و آیا…

- اندازه متن +

اگر به دنبال سروری هستید که هم محیط آشنای ویندوز را داشته باشد، هم بتواند نیازهای حرفه‌ای‌تان را پوشش دهد، باید با سرور اختصاصی ویندوز آشنا شوید! در این مقاله به زبان ساده توضیح می‌دهیم که این سرور چه ویژگی‌هایی دارد، از چه مزایا و معایبی برخوردار است و آیا به کار شما می‌آید یا نه.

خیلی سریع و بدون مقدمه‌چینی برویم سر اصل مطلب.

سرور اختصاصی ویندوز چیست؟

سرور اختصاصی ویندوز یک سرور فیزیکی قدرتمند است که تمام منابع آن (مثل پردازنده، رم و فضای ذخیره‌سازی) به‌طور کامل در اختیار یک کاربر یا سازمان قرار می‌گیرد. سیستم‌عامل این سرور نسخه‌ای از ویندوز سرور شرکت مایکروسافت (Windows Server) است.

همین اختصاصی بودن منابع کنترل کاملی بر سخت‌افزار، امنیت و نرم‌افزارهای سرور به شما می‌دهد و می‌توانید آن را مطابق با نیازهای خود پیکربندی کنید.

این نوع سرور برای کسب‌وکارهایی مناسب است که به قدرت پردازشی بالا، امنیت بیشتر و کنترل کامل روی سرور نیاز دارند. سرور اختصاصی ویندوز از نرم‌افزارهای مایکروسافتی مانند IIS، SQL Server، Remote Desktop و سایر برنامه‌هایی که با سیستم‌عامل ویندوز سازگارند، به‌خوبی پشتیبانی می‌کند.

dedicated managed 2 سرور اختصاصی مدیریت شده با یک تیر، دو نشان بزنید! با سرور اختصاصی مدیریت شده، هم منابع قدرتمند را کامل در اختیار خودتان دارید و هم مدیریت و نگهداری آن را به خبره‌ها سپرده‌اید.

شروع قیمت از
۳,۴۹۰,۰۰۰ تومان

خرید سرور اختصاصی

📌💡تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست؟

ویندوز سرور و ویندوز معمولی هر دو از خانواده سیستم‌عامل‌های مایکروسافت هستند؛ اما هر کدام برای کارکرد متفاوتی طراحی شده‌اند.

ویندوز معمولی در لپ‌تاپ یا کامپیوتر‌های شخصی نصب می‌شود و کاربران عادی از آن استفاده می‌کنند؛ در حالی که ویندوز سرور برای انجام وظایف و پردازش‌های سنگین‌تر مانند مدیریت شبکه، میزبانی وب‌سایت‌ها، پایگاه‌داده‌ها، مجازی‌سازی و… ساخته شده است.

ویندوز سرور به طور همزمان از تعداد زیادی کاربر و منابع سخت‌افزاری پشتیبانی می‌کند و ابزارهای مدیریتی پیشرفته‌ای در اختیار مدیران قرار می‌دهد.

برای آشنایی بیشتر با تفاوت‌های این دو نسخه، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «ویندوز سرور چیست و چه فرقی با سیستم‌عامل ویندوز دارد» را مطالعه کنید.

مزایای سرور اختصاصی ویندوز چیست؟

اجازه بدهید کمی ریزبینانه‌تر مزایای سرور اختصاصی ویندوز را بررسی کنیم:

رابط گرافیکی کاربرپسند

برخلاف سرورهای لینوکسی که اغلب مبتنی بر خط فرمان هستند، ویندوز سرور مثل ویندوز دسکتاپ دارای رابط کاربری گرافیکی (GUI) است و برای کسانی که با محیط ویندوز آشنا هستند، کار با آن آسان‌تر است.

⭐ محتوای مرتبط: بهترین سرور اختصاصی برای کسب‌وکارها (این مقاله، یک راهنمای کامل برای خرید سرور اختصاصی است که به نکات فنی مهمی در آن پرداختیم)

پشتیبانی از نرم‌افزارهای مایکروسافتی

یکی از مزیت‌های بزرگ این سرور این است که توسط مایکروسافت پشتیبانی می‌شود و با تکنولوژی‌ها و نرم‌افزارهای این شرکت سازگاری بالایی دارد. برنامه‌هایی مثل IIS برای میزبانی وب، ASP.NET برای توسعه وب‌اپلیکیشن‌ها و SQL Server برای مدیریت دیتابیس‌ را به راحتی می‌توان روی این سرور نصب و اجرا کرد.

پشتیبانی از نرم‌افزارهای مایکروسافتی در سرورهای اختصاصی ویندوز

امنیت خوب در صورت پیکربندی مناسب

با اینکه حرف‌های ضد و نقیضی درباره امنیت سیستم‌عامل ویندوز مطرح می‌شود و از نظر خیلی‌ها این سیستم‌عامل نسبت‌به لینوکس امنیت آسیب‌پذیرتری دارد، ولی با این حال سرور اختصاصی ویندوز به‌صورت پیش‌فرض از لایه‌های امنیتی مایکروسافت بهره می‌برد و تا حد خوبی امنیت داده‌ها را تأمین می‌کند.

چراکه ویندوز سرور به‌طور مرتب به‌روزرسانی‌های امنیتی از طرف مایکروسافت دریافت می‌کند و با استفاده از ابزارهایی مانند Windows Defender، می‌تواند سطح بالایی از امنیت را فراهم کند.

⭐ محتوای مرتبط: خرید یا اجاره سرور اختصاصی؟ (اگر نمی‌دانید کدام یک برای شما مناسب‌تر است، این مقاله را بخوانید.)

معایب سرور اختصاصی ویندوز

سرور اختصاصی ویندوز هم مانند هر سیستم دیگری در کنار مزایا، معایبی هم دارد.

هزینه بالای لایسنس

سرور اختصاصی به خودی خود سرویس مقرون‌به‌صرفه‌ای نیست و نگهداری و راه‌اندازی آن پرهزینه‌ است. از آنجایی که سیستم عامل ویندوز رایگان نیست و برای تهیه آن باید لایسنش را تهیه کنید، این هزینه روی قیمت آن اثر قابل توجهی می‌گذارد و ممکن است برای کسب‌وکارهای کوچک یا پروژه‌هایی با بودجه محدود چندان به‌صرفه نباشد.

منابع مصرفی بیشتر نسبت به لینوکس

ویندوز سرور نسبت به سرورهای لینوکسی منابع سخت‌افزاری (به‌ویژه رم و پردازنده) بیشتری مصرف می‌کند. به همین دلیل ممکن است سرعت و عملکرد برنامه‌های‌تان کاهش یابد. در مواقعی هم ناچار می‌شوید سخت‌افزار سرور خود را ارتقا دهید و خود این، هزینه‌هایتان را افزایش می‌دهد.

نیاز به ری‌استارت‌های مکرر پس از به‌روزرسانی

بسیاری از به‌روزرسانی‌های ویندوز نیاز به راه‌اندازی مجدد سیستم دارند. ریستارت سیستم اجازه نمی‌دهد به صورت پیوسته به سرویس‌ها دسترسی داشته باشید و این اتفاق برای شرکت‌هایی که به آپ‌تایم بالا وابسته‌اند، یک نقطه‌ضعف جدی به‌حساب می‌آید.

⭐ محتوای مرتبط: آپتایم (Uptime) چیست؟ ( در این مقاله می‌توانید با مفهوم آپتایم سرور و نحوه اندازه‌گیری آن آشنا شوید)

پایین‌تر بودن پایداری در مقایسه با لینوکس

ویندوز سرور در شرایط پرترافیک یا هنگام اجرای پیوسته و مداوم سرویس‌ها به‌اندازه لینوکس پایدار نیست و به نگهداری و نظارت بیشتری نیاز دارد. کسب‌وکارهایی که به پایداری بالا نیاز دارند یا کاربران زیادی به‌صورت همزمان به شبکه‌شان متصل هستند، به چالش برمی‌خورند.

کاربردهای رایج سرور اختصاصی ویندوز

حالا که متوجه مزایا و معایب سرور اختصاصی ویندوز شدیم، بیایید برویم به سراغ این سوال که این سرور چه کاربردی دارد و برای چه کسانی مناسب است.

۱. اجرای اپلیکیشن‌های ویندوز بیس

در سرور اختصاصی ویندوز می‌توان از مجموعه‌ای از برنامه‌ها و سرویس‌های مایکروسافت بهره برد. برخی از این نرم‌افزارها به‌صورت انحصاری فقط روی سیستم‌عامل ویندوز اجرا می‌شوند، مانند Microsoft Project Server یا Microsoft SQL Server.

بنابراین اگر کسب‌وکار شما به نرم‌افزارهای اختصاصی مایکروسافت یا اتوماسیون‌هایی که بر پایه ویندوز طراحی شده‌اند وابسته است، سرور اختصاصی ویندوز می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

میزبانی سایت‌هایی با تکنولوژی ASP.NET

سرور ویندوز از فناوری‌هایی مانند ASP.NET و پایگاه‌داده SQL Server پشتیبانی می‌کند. بنابراین اگر وب‌سایت یا اپلیکیشن تحت‌وب شما با استفاده از این تکنولوژی‌ها توسعه یافته باشد، سرور ویندوز گزینه‌ای مناسب برای میزبانی آن خواهد بود.

📌💡نکتۀ پرومکس

گاهی افراد بین SQL Server و سایر پایگاه‌های داده مثل MySQL یا PostgreSQL که روی لینوکس بهتر اجرا می‌شوند، تفاوتی قائل نیستند. اما SQL Server محصول اختصاصی مایکروسافت است و برای اجرای بهینه‌تر به محیط ویندوزی نیاز دارد (مگر در نسخه‌های محدود لینوکسی که عملکرد و پشتیبانی کامل ندارند).

همچنین ASP.NET فریم‌ورکی است که به‌طور طبیعی روی IIS (وب‌سرور ویندوزی) اجرا می‌شود و به همین دلیل برای میزبانی کردن این نوع پروژه‌ها، سرور ویندوزی بهترین گزینه‌ست.

استفاده به‌عنوان Remote Desktop یا سرور فایل در شرکت‌ها

بسیاری از کسب‌وکارها از سرور اختصاصی ویندوز برای دسترسی از راه دور (Remote Desktop) یا به‌عنوان فضای مرکزی ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری فایل‌ها بین کارکنان استفاده می‌کنند. این کار بهره‌وری مجموعه را افزایش می‌دهد و به مدیریت بهتر منابع اطلاعاتی (اسناد و داده‌ها) آن‌ها کمک می‌کند.

⭐ محتوای مرتبط: اتاق سرور چیست؟ (اتاق سرور محلی برای نگهداری از سرورهای اختصاصی است؛ اگر دوست دارید با تجهیزات این اتاق آشنا شوید این مقاله را بخوانید)

نرم‌افزارهای ERP/CRM ویندوزی

برخی از سیستم‌های مدیریت منابع سازمانی (ERP) یا مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، تنها نسخه ویندوزی دارند. برای مثال، نرم‌افزارهایی مانند Microsoft Dynamics NAV، SAP Business One (نسخه ویندوزی) یا SalesLogix به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بهترین عملکرد را در محیط ویندوز دارند.

سرور اختصاصی ویندوز این امکان را فراهم می‌کند که این نرم‌افزارها به‌صورت ایمن، پایدار و بدون وابستگی به سیستم‌های کاربران، روی سرور اجرا شوند و از طریق شبکه یا اینترنت در دسترس کارکنان قرار گیرند.

راه‌اندازی سرور ایمیل

سرور اختصاصی ویندوز می‌تواند میزبان یک سیستم ایمیل داخلی مثل Exchange Server باشد که برای بسیاری از سازمان‌ها راه‌حل امن‌تری نسبت به استفاده از سرویس‌های ایمیل خارجی محسوب می‌شود.

انتخاب هوشمندانه سرور اختصاصی ویندوز با لیموهاست

در این مقاله با مزایا، معایب و کاربردهای سرور اختصاصی ویندوز آشنا شدید. اگر قصد خرید سرور اختصاصی ویندوز را دارید،‌ می‌توانید سری به لیموهاست بزنید و بعد از بررسی پلن‌های مختلف، اقدام به خرید کنید.

در ضمن می‌توانید مقاله آموزش راه‌اندازی سرور اختصاصی (راهنمای عملی) را هم بخوانید تا با نحوه پیکربندی و راه‌اندازی آن آشنا شوید.

درباره نویسنده

Jolfa Developer

submit comment
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *