به طراحی سایت خبرگزاری فکر میکنید؟ چراکه نه!
این روزها اینترنت یکی از اصلیترین مجراهای اصلی دریافت اخبار محسوب میشود؛ درحدیکه خیلیها دیگر هیچ کانال خبریای را نگاه نمیکنند و از طریق سایتها و شبکههای اجتماعی، از آنچه در دنیا اتفاق افتاده است مطلع میشوند.
پس اگر خبرگزاری دارید، روزنامه چاپ میکنید، خبرنگار هستید، یا کلاً به هر طریقی دستی در این حوزه دارید، بهترین تصمیم همین است که راهاندازی یک سایت با هدف انتشار اخبار را در برنامههای خود قرار دهید. سایتی که اتفاقاً میتواند درآمد خوبی هم داشته باشد!
این راهنما را برای شما نوشتیم تا صفر تا صد مراحل طراحی سایت خبری و نکات و ریزهکاریهایی که باید درباره آن بدانید را بهطور شفاف برایتان توضیح دهیم. پس همراهمان باشید.
مراحل راهاندازی سایت خبری
اگر در تصمیمتان جدی هستید و میخواهید یک سایت خبری راهاندازی کنید، ولی نمیدانید باید از کجا شروع کنید، دست و پایتان را گم نکنید! اگر قدم به قدم با ما پیش بیایید، حتی میتوانید همین الان برخی از مقدمات طراحی سایت خبری را هم فراهم کنید!
باور نمیکنید؟ اگر به خواندن ادامه دهید متوجه میشوید.
![]() |
قدم اول: برای سایتتان دامنه ثبت کنید
سایتهای خبری هم مثل تمام انواع سایتها به نام دامنه نیاز دارند. یک دامنۀ ایدئال برای چنین سایتی، باید بازتابدهندۀ کاری باشد که قصد انجامش را دارید! مثلاً varzesh3.com را در نظر بگیرید؛ مشخص است که چنین سایتی فقط اخبار ورزشی را پوشش میدهد.
در بین انبوه پسوندهای دامنۀ موجود، بهترین گزینهها همیشه، com و ir هستند؛ ولی برای سایتهای خبری میتوانید سراغ پسوندهای جدیدتری مثل news هم بروید. اتفاقاً بهتر هم است، چون زمینۀ فعالیت سایت را کاملاً مشخص میکند. (اگر احیاناً نمیدانید دامنه news. چیست، به مقاله لینکشده نگاهی بیندازید)
درباره اینکه چطور یک نام دامنه برای سایتتان انتخاب کنید، قبلاً مقالهای با عنوان «راهنمای انتخاب نام دامنه برای سایت» منتشر کردیم که به همان ارجاعتان میدهیم.
بعد از اینکه دامنهتان را انتخاب کردید، برای اینکه مطمئن شوید نام انتخابی در دسترس است، به صفحۀ ثبت و خرید دامنه بروید. اگر کسی قبلاً دامنه را ثبت نکرده بود، فوراً از همان صفحه برای خرید آن اقدام کنید؛ چون ممکن است خیلی زود شحص دیگری دامنه مدنظر شما را ثبت کند و ترکیب ایدهآلتان را از دست بدهید.
جستوجو و ثبت دامنه از بین بیش از ۸۰۰ پسوند مختلف، دامنه دلخواهتان را جستوجو و ثبت کنید.
شروع قیمت از
۴۹ هزار تومان
خرید دامنه
قدم دوم: زیرساختی برای میزبانی سایتتان تهیه کنید
منظورمان از زیرساخت، هاست یا همان میزبانی وب است. اینکه چه نوع سرویس میزبانیای به کارتان میآید، به حجم محتوایی که میخواهید روی سایت آپلود کنید بستگی دارد.
قاعدتاً هرقدر ورودی سایتتان بیشتر باشد، به هاستی قدرتمندتر با توان بیشتر نیاز خواهید داشت؛ اما اگر فعالیتتان کمتر باشد، هاستهای معمولیتر هم کارتان را راه میاندازند.
نکتۀ خیلی مهم: ضعیف بودن هاست (بسته به حجم محتوایی که قرار است میزبانی کند)، باعث کندی سایت خواهد شد.
خیلی کلی بگوییم: هاستهای اشتراکی مطلقاً به درد چنین کاری نمیخورند! بهترین انتخاب هاست وردپرس است؛ ولی میتوانید انتخابهای دیگری مثل هاست ابری یا سرور مجازی هم داشته باشید.
پیشنهاد میکنیم به صفحۀ خرید هاست بروید و خصوصیات انواع سرویسهای میزبانی را بررسی کنید تا بفهمید کدامیک بیشتر از بقیه راست کار شما است. اگر هم مردد هستید و نمیدانید دقیقاً به چه هاستی نیاز دارید، زیر همین بلاگپست کامنت بگذارید تا کمکتان کنیم.
یک نکتۀ مهم دیگر را هم دربارۀ زیرساخت میزبان سایتهای خبری بگوییم:
سایتهای خبرگزاری خیلی بیشتر در معرض حملات سایبری قرار میگیرند؛ بنابراین، کیفیت بالای هاست و تأمین سازوکارهای محافظتی از طرف ارائهدهنده، یک شرط مهم در تعیین خوب یا بد بودن سرویس میزبانی محسوب میشود. البته که شما هم بهعنوان صاحب سایت باید حواستان را ششدانگ جمع کنید تا مشکلی برای سایت پیش نیاید.
هاست وردپرس لیموهاست با بهترین عملکرد میزبان سایت وردپرسی شما هستیم. بهینهسازی شده برای بالاترین سطح سرعت!
شروع قیمت از
۱۹۸ هزار تومان
خرید هاست وردپرس
حالا که زیرساختهای اصلی برای سایت خبری (هاست و دامنه) را تهیه کردید، نوبت طراحی است!
![]() |
قدم سوم: روشتان برای طراحی و راهاندازی سایت را معلوم کنید
برای طراحی سایت خبرگزاری، سایتسازها خیلی به کار نمیآیند و فقط دو روش پیش رویتان قرار دارد:
- طراحی سایت با وردپرس
- طراحی سایت با کدنویسی
از بین این دو روش هم پیشنهاد ما استفاده از وردپرس است! چرا؟ چون:
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متنباز است که انعطافپذیری خیلی زیادی دارد؛ میلیونها دولوپر در سراسر دنیا با آن کار و عملکردش را بهینه میکنند. کلی قالب و افزونۀ مختلف برای سایتهایی که با این CMS ساخته میشوند وجود دارند. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری راجعبه این سیستم مدیریت محتوای حیرتانگیز کسب کنید، مقالۀ “وردپرس (WordPress) چیست و چطور یک سایت وردپرسی بسازیم؟” را بخوانید.
در آن طرف ماجرا، طراحی سایت با کدنویسی قدیمیترین روش ساخت سایت است که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. علیرغم تمام مزایایی که این روش به همراه میآورد، نمیتوانیم از مشکلات آن برای سایتهای خبرگزاریها غافل شویم.
هرچقدر هم کدهای یک سایت تمیز باشند، باگها از ناکجا میآیند و در عملکرد آن اختلال ایجاد میکنند. مشکلی که در وردپرس خیلی کمتر دیده میشود؛ چون همانطور که بالاتر هم گفتیم، میلیونها دولوپر روی آن کار میکنند و به محض بروز کوچکترین مشکلی، آن را از بین میبرند.
از آنجایی که سایتهای خبری باید بهصورت مداوم آپدیت شوند، پایین آمدن سایت بهخاطر باگهای پیشبینینشده، باعث عقب افتادن سایتتان از رقبا خواهد شد.
به همین خاطر است که میگوییم طراحی سایت خبری با وردپرس تصمیم هوشمندانهتری است؛ مگر اینکه مجموعهای بزرگ داشته باشید و بتوانید از پس مخارج زیاد نگهداری سایتهای ساختهشده با کدنویسی بربیایید؛ چون هزینه طراحی سایت خبری با کدنویسی خیلی بیشتر میشود!
نکته: اگر خودتان طراحی سایت با وردپرس را بلد باشید میتوانید کار را دست بگیرید و خودتان آن را بسازید؛ ولی اگر هیچ چیزی از طراحی سایت نمیدانید، باید کار را به یک طراح سایت بسپارید. خبر خوب اینکه آموزش طراحی سایت با وردپرس را میتوانید در وبلاگ ما بخوانید.
![]() |
قدم چهارم: قالب مناسبی برای سایت خبری انتخاب کنید.
با فرض اینکه از وردپرس برای طراحی سایت خبرگزاری استفاده کرده باشید و زیرساز آن آمادهست، در قدم بعدی باید یک قالب مناسب برای سایت خود انتخاب کنید.
همانطور که بالاتر هم گفتیم، متنباز بودن وردپرس باعث شده هرکسی که دانش فنی لازم را دارد، امکان ساخت قالب یا افزونۀ دلخواهش را هم داشته باشد؛ به همین دلیل، دستتان برای انتخاب قالب مناسب که همهجوره با اصول برندتان سازگار باشد، کاملاً باز است.
این روزها، قالبهای ساده و مینیمال طرفدار بیشتری دارند؛ قالبهایی که سبک هستند و فشار زیادی به هاست وارد نمیکنند؛ تأکید میکنیم که سبک بودن قالب انتخابی اهمیت خیلی زیادی دارد؛ چون قالب سنگین سایت را کند میکند و این یکی از بدترین اتفاقهایی است که میتواند برای یک سایت خبری رخ بدهد.
با یک جستوجوی ساده در گوگل (یا سایتهای فروش قالب فارسی)، کلی قالب مخصوص سایتهای خبری را پیدا خواهید کرد؛ اینها چند مورد از بهترین گزینههایی هستند که به کارتان میآیند:
- قالب خبری بهمن
- قالب خبری شاهراه
- قالب خبری فاکسیز
- قالب خبری خرداد
- قالب خبری نیوزپیپر
پیشنهاد میکنیم خودتان سری به صفحات این قالبها بزنید تا بتوانید در رابطه با اینکه کدام گزینه بیشتر مناسب سایتتان است، تصمیم بهتری بگیرید.
![]() |
قدم پنجم: افزونههای ضروری برای سایت خبری را نصب کنید
میرسیم به افزونههایی که یک سایت خبری ساختهشده با وردپرس به آنها نیاز دارد. افزونههای ضروری چنین سایتی در دستههای مختلفی قرار میگیرند؛ مثلاً از جهت ساختاربندی درست سایت و بهینهسازی صفحات برای موتورهای جستوجو، نصب این افزونهها را به شما پیشنهاد میکنیم:
- Yoast SEO یا Rank Math: برای بهینهسازی صفحات از منظر سئو؛
- WP Rocket یا LiteSpeed Cache: بهمنظور کش کردن صفحات با هدف افزایش سرعت؛
- Google XML Sitemap: برای مرتب کردن سایتمپ و راحتتر کردن کار بازدیدکنندهها و کرالرها.
بالاتر توضیح دادیم که سایتهای خبری، طعمههای جذابی برای هکرها هستند؛ پس برای افزایش حداکثری امنیت، به یک یا چند افزونۀ درستوحسابی نیاز خواهید داشت. پیشنهاد ما یکی از این دو گزینه است:
- Wordfence Security
- iThemes Security
اگر سازوکار سایتتان بهنحوی است که میخواهید اخبار را از سایتها و منابع دیگر بگیرید و آپلود کنید، افزونهای لازم دارید که امکان انجام راحتتر این کار را به وجود بیاورد. در واقع، به یک افزونه RSS نیاز دارید که این کار را برایتان انجام دهید. افزونههایی مثل:
- WP RSS Aggregator
- Feedzy RSS Feeds
- Super RSS Reader
- RSSImport
- WordPress RSS Feed Retriever
اگر میخواهید تعداد بازدیدهای هر خبر روی پست نشان داده شود، به افزونهای مثل WP PostViews یا Post View Counter نیاز دارید.
طبیعتاً بعد از طراحی یک سایت خبرگزاری فارسی، باید تقویم خورشیدی را به آن اضافه کنید؛ برای این منظور، سراغ یکی از افزونههای زیر بروید:
- WP Shamsi
- WP Jalali
- Parsi Date
- شمسان
در روزگاری که شبکههای اجتماعی نقش خیلی پررنگی در زندگی انسانها دارند، باید اضافه کردن افزونههای مرتبط با این پلتفرمها را هم در برنامههای خود داشته باشید. پلاگین AccessPress Social Share، افزونهای است که دو کاربرد دارد؛ اول اینکه به بازدیدکنندگان اجازه میدهد اخبار سایت را روی اکانتهای خودشان در شبکههای اجتماعی بازنشر دهند؛ دوم اینکه امکان دسترسی به اکانت خبری شما در پلتفرمهای مختلف را به وجود میآورد.
برای ساخت خبرنامه و جمعآوری بانک ایمیلی هم افزونههایی هستند که به کمکتان میآیند؛ افزونههایی مثل:
- Mailster
- Newsletter
- Mailpoet
- Mailchimp
- Sendinblue
در نهایت، اگر احیاناً میخواهید روی UGC سرمایهگذاری کنید و امکان ارسال خبر از طرف بازدیدکنندگان را به وجود بیاورید، افزونههایی مثل WP User Fronted و User Submitted Posts به کارتان میآیند.
نکتۀ خیلی مهم: نصب افزونههای بیشازحد روی سایت، تأثیر مخربی بر عملکرد و سرعت سایت میگذارد؛ پس فقط سراغ افزونههایی بروید که واقعاً به آنها نیاز دارید و قبل از نصب هر پلاگین، از معتبر بودن آن مطمئن شوید.
![]() |
قدم ششم: مجوزهای لازم را دریافت کنید
بالا آوردن سایت خبری بدون مجوز هم ممکن است، ولی اگر برنامۀ طراحی سایت خبری حرفه ای داشته باشید و بخواهید در سطح بالا فعالیت خود را ادامه دهید، به برخی مجوزهای ضروری نیاز خواهید داشت.
مجوز مورد نیاز از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میشود و سایتهای خبریای که میخواهند فعالیت گسترده داشته باشند، حتماً باید آن را دریافت کنند.
فرد درخواستدهنده باید ایرانی و حداقل ۲۵ ساله باشد؛ همچنین، متقاضی نباید هیچگونه سابقۀ کیفری داشته باشد و از نظر علمی واجد شرایط لازم شناخته شود؛ ضمن اینکه تعهد به پایبندی به قانون اساسی هم شرط ضروری دیگر برای دریافت مجوز است.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ شرایط و مدارک لازم جهت اخذ مجوز، به سامانه جامع رسانههای کشور مراجعه کنید.
![]() |
قدم هفتم: حالا میتوانید بازدیدکننده جذب کنید
هر مدل درآمدیای که برای سایت خبری در نظر گرفته باشید، باید تمام تلاشتان را برای افزایش تعداد بازدیدکنندگان به کار بگیرید.
قاعدتاً سرمایهگذاری روی سئو سایت و بهینهسازی جنبههای مختلف آن (داخلی، خارجی و تکنیکال)، اقدامی ضروری محسوب میشود که در بلندمدت از آن منفعت خواهید برد؛ اما خب در شروع کار، سئو خیلی کمکتان نخواهد کرد!
به همین خاطر، بهتر است در کنار کار روی سئو سایت، برای استفاده از روشهای تکمیلی مثل ایمیل مارکتینگ، Push Notification، انواع کمپینهای تبلیغاتی، فعالیت مستمر در شبکههای اجتماعی و… برنامه بریزید.
اعتباری که بهدنبال پیادهسازی اقدامات کسب میکنید، در ادامه به کمک سئو میآیند و تصاحب جایگاههای برتر در نتایج جستوجو را راحتتر میکنند.
محتوای سایت، یعنی اخباری که در آن منتشر میکنید، مهمترین بخش کار شما هستند؛ برای بالا بردن کیفیت سایت، حتماً این ۳ نکته را رعایت کنید:
|
اینجا آموزش طراحی سایت خبری به پایان میرسد و میماند پاسخ به دو سؤال پرتکرار که در بخشهای بعدی به آنها میپردازیم.
هزینه راهاندازی سایت خبرگزاری سرجمع چقدر میشود؟
فاکتورهای زیادی روی هزینه طراحی سایت خبری تأثیرگذار هستند. مثال میزنیم:
مثلاً پسوندی که برای دامنه انتخاب میکند، تأثیرگذار است؛ پسوندی مثل com خیلی گرانتر از پسوند ir است؛ علاوهبر این، انواع مختلف سرویسهای میزبانی هم با قیمتهای مختلفی عرضه میشوند.
بعد از آن، نحوۀ ساخت سایت را داریم که گفتیم انجام این کار با وردپرس، هزینۀ خیلی کمتری روی دستتان میگذارد. در رابطه با قالبها و افزونهها هم باید بگوییم که برخی از آنها پولی هستند و برای نصب آنها روی سایت خود باید دستبهجیب شوید.
بهطور کلی، طراحی سایت خبرگزاری میتواند از ۱۰ میلیون تومان شروع شود و تا صدها میلیون تومان بالا برود! همهچیز به انتخابها و نیازهای شما بستگی دارد.
نکته: علاوهبر هزینۀ اولیۀ ساخت سایت، نگهداری و بالا نگه داشتن آن هم شامل هزینه میشود!
تا بحث پول داغ است، بیایید ببینیم چه راههایی برای درآمد داشتن از سایت خبری وجود دارد.
![]() |
چطور میتوانیم از سایت خبری درآمد کسب کنیم؟
خیلیها فکر میکنند فقط سایتهایی که محصول یا سرویس میفروشند درآمد دارند؛ تصوری که کاملاً غلط است. اتفاقاً سایتهای خبری (و دیگر انواع سایتها) میتوانند درآمدهای خیلی درشتی به جیب بزنند؛ اما چطور؟
یکی از رایجترین مدلهای درآمدی سایتهای خبری (و کلاً سایتهای بزرگ و پربازدید)، انتشار رپورتاژ آگهی است؛ وقتی بازدیدکنندگان زیادی داشته باشید، سایتتان پتانسیل بالایی برای پروموت کسبوکارها و سایتهای دیگر خواهد داشت.
با این اوصاف، علاوهبر رپورتاژ آگهی، انواع تبلیغات (مثلاً تبلیغات بنری) هم میتوانند میلیونها پول به حسابتان واریز کنند. همین الان سری به یک سایت خبری معروف مثل همین ورزش ۳ بزنید و ببینید چند مدل تبلیغ در جایجای صفحات آن دیده میشود!
روش دیگری که کارآمدی خودش را ثابت کرده، بهرهگیری از افیلیت مارکتینگ است. فقط کافی است مطلبی راجعبه یک محصول (یا سرویس) منتشر کنید و لینک افیلیت خود را داخل آن صفحه قرار دهید. برای درک بهتر این سازوکار، مقالۀ “افیلیت مارکتینگ چیست؟ آشنایی با مزایا، معایب و انواع روشهای همکاری در فروش” را بخوانید.
همانطور که بالاتر هم توضیح دادیم، اغلب روشهای درآمدی سایتهای خبری، بیشتر از هرچیزی به حجم بالای ترافیک ورودی بستگی دارند. قاعدتاً وقتی هر ماه میلیونها نفر وارد سایت بشوند، میتوانید برای تبلیغات هم پول خیلی بیشتری بگیرید.
یک روش دیگر هم وجود دارد که فروش اشتراک است؛ منتهی برای خوردن میوۀ شیرین این درخت، باید سایتتان آنقدر معتبر و شناختهشده باشد که مخاطبان حاضر شوند مبلغی (هرچند قابل قبول) را برای دسترسی به محتوای سایتتان پرداخت کنند. همین حالا، خیلی از بزرگترین سایتهای خبری دنیا مثل Forbes، از این مدل برای کسب درآمد استفاده میکنند.
پیشنهاد خواندن: برای آشنایی با انواع مدلهای درآمدی سایتها، مقالۀ «۱۰ روش کسب درآمد از سایت)» را بخوانید.
در کل، منطق حکم میکند همۀ تخممرغها را داخل یک سبد نگذارید! منظورمان این است که به یک روش متکی نباشید و ترکیبی از چند مدل درآمدی را به کار بگیرید تا بتوانید بیشترین درآمد ممکن را از سایت خبری خود به دست بیاورید.
طراحی یک سایت خبری درست = تضمین بقا در دنیای روبهجلوی اخبار
همانطور که قول داده بودیم، در این مقاله، ۰ تا ۱۰۰ چگونگی طراحی سایت خبرگزاری را طی مراحل جداگانه توضیح دادیم و گفتیم اگر بتوانید بازدیدکنندگان زیادی را به سایت جذب کنید، راههای مختلفی برای کسب درآمد از پایگاه آنلاین خود خواهید داشت.
اگر به این حوزه علاقه دارید، یا اگر سالها است که در فضای اخبار فعالیت میکنید، میدانید که رسانههای سنتی مثل مجلات، روزنامهها و حتی شبکههای تلویزیونی، دیگر رونق گذشته را ندارند و درصد زیادی از مردم، اخبار را از کانالهای آنلاین و سایتها دنبال میکنند؛ به همین خاطر، برنامهریزی برای ساخت سایت و فعالیت در فضای آنلاین، نه یک انتخاب، بلکه یک اجبار است! پس پیشنهاد میکنیم هرچه زودتر دستبهکار شوید و برای ساخت یک سایت خبری بینقص برنامه بریزید.
سؤالی دارید که در مقاله به آن پاسخ ندادهایم؟ در قسمت کامنتها از ما بپرسیذ.
منابع: dorik | GreenGeeks
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟