مجله خبری ارس مگ

تصویر روز ناسا: کهکشان مارپیچی میله‌ای NGC 5335 از نگاه هابل

تصویر روز ناسا: کهکشان مارپیچی میله‌ای NGC 5335 از نگاه هابل

در تصویر روز ناسا، نمایی خیره‌کننده از کهکشان مارپیچی NGC 5335 دیده می‌شود. این پرتره زیبا را تلسکوپ فضایی هابل ثبت کرده است. NGC 5335 در دسته کهکشان‌های مارپیچی کرکی قرار گرفته است. این کهکشان‌ها برخلاف کهکشان‌های مارپیچی معمول با بازوهای مشخص و منظم، بازوهایی نامنظم، تکه‌تکه و مه‌آلود دارند.…

- اندازه متن +

در تصویر روز ناسا، نمایی خیره‌کننده از کهکشان مارپیچی NGC 5335 دیده می‌شود. این پرتره زیبا را تلسکوپ فضایی هابل ثبت کرده است.

NGC 5335 در دسته کهکشان‌های مارپیچی کرکی قرار گرفته است. این کهکشان‌ها برخلاف کهکشان‌های مارپیچی معمول با بازوهای مشخص و منظم، بازوهایی نامنظم، تکه‌تکه و مه‌آلود دارند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

کهکشان NGC 5335 که در این تصویر از نمای روبه‌رو دیده می‌شود، قطری حدود ۱۷۰ هزار سال نوری دارد و در فاصله‌ای بیش از ۲۰۰ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی سنبله (Virgo) قرار گرفته است.

در دیسک کهکشانی NGC 5335، نوارهای پراکنده‌ای از مناطق ستاره‌زایی در امتداد بازوهای مارپیچی کرکی دیده می‌شوند. برجسته‌ترین ویژگی NGC 5335، میله مرکزی آن است که از بالا چپ به پایین راست کشیده شده است.

ساختار میله‌ای در حدود ۳۰ درصد کهکشان‌های مارپیچی، ازجمله کهکشان راه شیری، مشاهده می‌شود. میله‌ها ساختارهایی پویا هستند و ممکن است در بازه‌های زمانی حدود ۲ میلیارد سال ظاهر شده سپس ناپدید شوند.

دانشمندان معتقدند میله‌های کهکشانی نقش مهمی در هدایت گاز و مواد به‌سوی مرکز کهکشان دارند و نرخ ستاره‌زایی را در مناطق مرکزی افزایش می‌دهند و حتی به شکل‌گیری ساختارهای فوق‌چگال مانند سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم کمک می‌کنند.

در این تصویر هابل علاوه‌بر NGC 5335، کهکشان‌های دوردست پس‌زمینه نیز به‌خوبی مشاهده‌ می‌شوند.

کهکشان مارپیچی میله‌ای NGC 5335 از نگاه هابل

تلسکوپ فضایی هابل که سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد، اکنون سی‌وپنجمین سالگرد کاوش‌های علمی خود را در مدار زمین جشن می‌گیرد. طی این سال‌ها، هابل تحولی چشمگیر در شناخت ما از ساختارها و تحولات کیهانی ایجاد کرده و همچنان از ارزشمندترین ابزارهای نجومی بشر به شمار می‌رود.

همچنین بخوانید: هابل بازهم شگفتی آفرید؛ ثبت تصویر کوازار پر‌انرژی از نزدیک‌ترین فاصله ممکن

مقاله اصلی

درباره نویسنده

Jolfa Developer

submit comment
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *