مجله خبری ارس مگ

تصویر روز ناسا: سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 از نگاه جیمز وب

تصویر روز ناسا: سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 از نگاه جیمز وب

تصویر روز ناسا: سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 از نگاه جیمز وب در تصویر روز ناسا که با تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده، سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 با ساختاری شبیه ساعت‌شنی دیده می‌شود. وقتی سوخت هسته‌ای ستاره‌ای به پایان می‌رسد، چه می‌شود؟ برای ستاره‌هایی مانند خورشید ما، هسته مرکزی آن…

- اندازه متن +

تصویر روز ناسا: سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 در نور فروسرختصویر روز ناسا: سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 از نگاه جیمز وب

در تصویر روز ناسا که با تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده، سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 با ساختاری شبیه ساعت‌شنی دیده می‌شود.

وقتی سوخت هسته‌ای ستاره‌ای به پایان می‌رسد، چه می‌شود؟ برای ستاره‌هایی مانند خورشید ما، هسته مرکزی آن به جسمی چگال و داغ به نام کوتوله سفید فرومی‌ریزد و لایه‌های بیرونی آن به فضا پرتاب می‌شود و ساختاری درخشان به نام سحابی سیاره‌ای به وجود می‌آورد.

یکی از این سحابی‌های سیاره‌ای NGC 1514 نام دارد که در نور مرئی شبیه مجموعه‌ای پیچیده از حباب‌های درخشان به نظر می‌رسد. اما مشاهدات جدید جیمز وب تصویر متفاوتی از این سحابی نشان می‌دهد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر ناسا سحابی NGC 1514 را در نور فروسرخ نمایش می‌دهد. در این طول موج، ساختاری شبیه ساعت‌شنی‌ در سحابی مشاهده می‌شود. این ساختار استوانه‌‌ای است که از زاویه‌ای مایل مشاهده می‌شود. در قلب این ساختار، ستاره درخشانی قرار دارد که عضوی از منظومه‌ای دوتایی است.

وجود 2 ستاره در این سیستم می‌تواند کلید درک چگونگی شکل‌گیری ساختارهای پیچیده‌ای مانند استوانه‌ها و حباب‌ها باشد. برهم‌کنش‌های گرانشی و تبادل جرم میان این 2 ستاره احتمالاً سبب خروج ماده از ستاره‌ پیر و تشکیل چنین سحابی گسترده‌ای شده است.

تصویر روز ناسا: سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 در نور فروسرخ

سحابی NGC 1514 را نخستین بار سال ۱۷۹۰ ویلیام هرشل کشف کرد. اما اکنون، اخترشناسان با ابزارهای پیشرفته‌ای همچون جیمز وب، می‌توانند جزئیاتی بی‌سابقه از ساختار و فرایند تحول این سحابی را بررسی کنند. بررسی دقیق‌تر این سحابی می‌تواند به درک بهتر سرنوشت ستارگان مشابه خورشید کمک کند.

مقاله اصلی

درباره نویسنده

Jolfa Developer

submit comment
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *