مجله خبری ارس مگ

دنا پلاس دنده‌ای خودرو متعارف بیمه در سال 1404 شد

دنا پلاس دنده‌ای خودرو متعارف بیمه در سال 1404 شد

سندیکای بیمه‌گران ایران با انتشار بخشنامه، دنا پلاس دنده‌ای معمولی را خودرو متعارف بیمه در سال 1404 معرفی کرد؛ بنابراین دنا پلاس دنده‌ای برای سال 1404، ملاک و معیار شناخت خودرو متعارف خواهد بود. دنا پلاس دنده‌ای، اتومبیل متعارف سال 1404 مفهوم خودروی متعارف و غیرمتعارف از سال‌ها پیش در…

- اندازه متن +

سندیکای بیمه‌گران ایران با انتشار بخشنامه، دنا پلاس دنده‌ای معمولی را خودرو متعارف بیمه در سال 1404 معرفی کرد؛ بنابراین دنا پلاس دنده‌ای برای سال 1404، ملاک و معیار شناخت خودرو متعارف خواهد بود.

دنا پلاس دنده‌ای، اتومبیل متعارف سال 1404

مفهوم خودروی متعارف و غیرمتعارف از سال‌ها پیش در صنعت بیمه ایران مطرح بوده است. تعیین خودرو متعارف با چالش‌ها و ابهامات بسیاری همراه است؛ زیرا خودروهای مونتاژی چینی از خودرو متعارف مانند دنا پلاس بسیار گران‌ترند. همچنین اختلاف قیمت قابل‌توجهی میان نرخ کارخانه و بازار آزاد خودروها وجود دارد و صنعت بیمه قیمت خودرو در بازار آزاد را معیار قرار می‌دهد.

بر طبق قانون، معیار متعارف بودن خودروها ارزش و قیمت آنهاست. اگر قیمت خودرو کمتر از 50 درصد نرخ دیه در ماه حرام باشد، می‌توان به آن اتومبیل خودرو متعارف گفت. در غیر این صورت، آن خودرو از نظر بیمه‌گران نامتعارف محسوب می‌شود. براساس اعلام قوه قضاییه در سال 1404، نرخ دیه در ماه‌های حرام 2 میلیارد 133 میلیون تومان است. این نرخ در ماه‌های غیرحرام به یک‌میلیارد و 600 میلیون تومان کاهش می‌یابد.

بیمه

قیمت دنا پلاس دنده‌ای معمولی هم‌اکنون در بازار آزاد حدود 900 میلیون تومان است. البته به‌جز قیمت، مواردی دیگر نیز در تعیین این خودرو به‌‎عنوان اتومبیل متعارف بیمه دخیل بوده‌اند؛ از‌جمله حجم تولید بالا، قیمت نسبتاً مناسب و در دسترس بودن قطعات یدکی.

بااین‌حال بیمه با تعیین خودرو متعارف همواره مشتریان را در بازار سرگردان کرده است. باتوجه‌به قیمت خودرو که ماهانه تغییر می‌کند، بسیاری از خودروهای بازار غیرمتعارف محسوب می‌شوند. درصورتی‌که خودرو غیرمتعارف با قیمت بیش از یک٬میلیارد تومان متحمل خسارت شود، برای دریافت این خسارت از بیمه با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد بود.

مفهوم خودرو متعارف در قانون بیمه شخص ثالث

مفهوم خودرو متعارف و غیرمتعارف در ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث مشخص شده است. براساس این قانون، خسارت‌های مالی ناشی از حوادث رانندگی براساس ارزش روز خودرو و با رعایت درجه متعارف بودن خودرو پرداخت می‌شود. آنچه اهمیت دارد، نحوه تعیین درجه تعارف خودرو است که مستقیم با نرخ دیه ارتباط دارد.

براساس رویه جاری در صنعت بیمه و تفسیر قانون خودروی متعارف به خودروی گفته می‌شود که ارزش آن کمتر از 50 درصد نرخ دیه در ماه حرام باشد؛ به‌عبارت‌دیگر، سال 1404، خودروی که ارزش آن کمتر از یک‌میلیارد و 66 میلیون و 500 هزار تومان باشد، خودروی متعارف شناخته می‌شود. علاوه‌براین، ویژگی‌های دیگری نیز برای خودروی متعارف در نظر گرفته می‌شود:

تولید و عرضه انبوه در بازار

قیمت مناسب و دردسترس برای عموم مردم (با در‌نظر‌گرفتن معیار نرخ دیه)

هزینه نگهداری و تعمیرات معقول

ریسک پایین سرقت و تصادف

خودرو متعارف

خودروی غیرمتعارف: اتومبیلی است که ارزش آن بیش از 50 درصد نرخ دیه در ماه حرام باشد یا سایر ویژگی‌های خودروی متعارف را نداشته باشد. خودروهای لوکس، گران‌قیمت، کلکسیونی، قدیمی و خودروهایی که هزینه نگهداری و تعمیرات بالایی دارند، معمولاً در دسته خودروهای غیرمتعارف قرار می‌گیرند. البته درحال‌حاضر بیشتر خودروهای موجود در بازار غیرمتعارف‌اند.

مقاله اصلی

درباره نویسنده

Jolfa Developer

submit comment
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *