مجله خبری ارس مگ

سیب بخوریم یا گلابی؟

سیب بخوریم یا گلابی؟

سیب بخوریم یا گلابی؟ فیبر غذایی نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد. فیبر به هضم بهتر، تعادل باکتری‌های مفید روده و جلوگیری از یبوست یا اسهال کمک می‌کند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، سیب و گلابی هر دو منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی…

- اندازه متن +

سیب بخوریم یا گلابی؟

فیبر غذایی نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد. فیبر به هضم بهتر، تعادل باکتری‌های مفید روده و جلوگیری از یبوست یا اسهال کمک می‌کند.

سیب بخوریم یا گلابی؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، سیب و گلابی هر دو منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.مصرف سیب و گلابی برای سلامت کلی بدن و به‌ویژه سلامت روده مفید است.گلابی مقدار کمی فیبر بیشتری نسبت به سیب دارد.

سیب و گلابی از نظر محتوای غذایی بسیار مشابه‌اند. هر دو سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. گلابی کمی بیشتر از سیب فیبر دارد، در حالی که سیب ویتامین C بیشتری نسبت به گلابی دارد.

ویژگی‌هاسیبگلابی
مقدار فیبر۳.۴۶ گرم در یک سیب کوچک۴.۵۹ گرم در یک گلابی کوچک
ماندگاریقابل نگهداری برای چند ماه در یخچالقابل نگهداری برای چند هفته تا چند ماه
بافتترد و آبداراز ترد تا نرم (بسته به میزان رسیدگی)، بافت دانه‌دارتر
ویتامین‌هامنبع خوب ویتامین Cمنبع خوب ویتامین A

چرا فیبر مهم است؟

فیبر غذایی نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد. فیبر به هضم بهتر، تعادل باکتری‌های مفید روده و جلوگیری از یبوست یا اسهال کمک می‌کند.

مزایای مصرف فیبر شامل کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطان‌ها است.

میزان توصیه‌شده مصرف روزانه فیبر:

  • زنان: ۲۲ تا ۲۸ گرم
  • مردان: ۲۸ تا ۳۴ گرم

با این حال، بیش از ۹۰٪ زنان و ۹۷٪ مردان در آمریکا کمتر از این مقدار فیبر دریافت می‌کنند.

انواع فیبر

  • فیبر محلول: در آب حل می‌شود و به شکل ژل در دستگاه گوارش حرکت می‌کند. به کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.
  • فیبر نامحلول: در آب حل نمی‌شود، حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند.

سیب و گلابی هر دو تقریباً ۷۰٪ فیبر نامحلول و ۳۰٪ فیبر محلول دارند. بخش زیادی از فیبر در پوست این میوه‌ها یافت می‌شود؛ بنابراین مصرف میوه با پوست توصیه می‌شود.

ترکیبات مفید سیب

سیب میوه‌ای مغذی، قابل حمل و بسیار پرکاربرد است. این میوه حاوی فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و ریزمغذی‌هایی همچون ویتامین‌ها و مواد معدنی است. پوست سیب به‌ویژه سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است.

آنتی‌اکسیدان‌ها از طریق خنثی کردن رادیکال‌های آزاد به پیشگیری از آسیب سلولی کمک می‌کنند.

ارزش غذایی یک سیب کوچک (۱۶۵ گرم):

  • آب: ۱۴۰ گرم
  • انرژی: ۱۰۱ کیلوکالری
  • کربوهیدرات: ۲۴.۴ گرم
  • فیبر: ۳.۴۶ گرم
  • قند طبیعی: ۱۹.۹ گرم
  • پتاسیم: ۱۷۲ میلی‌گرم
  • آهن: ۰.۰۵ میلی‌گرم
  • منیزیم: ۸.۲۵ میلی‌گرم
  • ویتامین A: ۴.۹۵ میکروگرم
  • ویتامین C: ۷.۵۹ میلی‌گرم
  • روی (زینک): ۰.۰۳ میلی‌گرم

ترکیبات مفید گلابی

گلابی نیز مانند سیب حاوی فیبر، آنتی‌اکسیدان و ریزمغذی‌هاست. پوست گلابی حدود ۲۵٪ از ویتامین C کل میوه را تأمین می‌کند. فیبر آن حدود ۷۱٪ نامحلول و ۲۹٪ محلول است.

ارزش غذایی یک گلابی کوچک (۱۴۸ گرم):

  • آب: ۱۲۴ گرم
  • انرژی: ۸۴.۴ کیلوکالری
  • کربوهیدرات: ۲۲.۵ گرم
  • فیبر: ۴.۵۹ گرم
  • قند طبیعی: ۱۴.۴ گرم
  • پتاسیم: ۱۷۲ میلی‌گرم
  • آهن: ۰.۲۷ میلی‌گرم
  • منیزیم: ۱۰.۴ میلی‌گرم
  • ویتامین A: ۱.۴۸ میکروگرم
  • ویتامین C: ۶.۳۶ میلی‌گرم
  • روی (زینک): ۰.۱۵ میلی‌گرم

فواید سلامتی مشترک سیب و گلابی

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم سیب یا گلابی (یا هر دو) با کاهش شاخص توده بدنی (BMI)، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی-عروقی، کاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت نوع ۲، و کاهش خطر مرگ کلی همراه است.

درباره نویسنده

Jolfa Developer